Eleganckie, pełnocieliste czerwone wino o głębokiej przejrzystej rubinowo-czerwonej barwie. Silne aromaty lukrecji i leśnych owoców. Potężne, z taninami aromatycznie splecionymi z winogronami. Po długiej... czytaj więcej
Eleganckie białe pełnocieliste wino. Jasnozłota barwa, kompleksowy bukiet, bardzo przyjemny cytrusowy aromat, harmonijnie połączony z nutami winogron. Grona dojrzewają oddzielnie przez ok 6 miesięcy w nowych... czytaj więcej
Produkowane z gron Montepulciano, uprawianych pośród wzgórz Bolognano. Przez około 6 miesięcy wino dojrzewa w dębowych beczkach. Ostatecznie przelane do butelek udoskonala swój smak przez następne... czytaj więcej
Wino produkuje się z winogron Montepulciano, uprawianych pośród wzgórz Bolognano. Zbiorów owoców dokonuje się w różnych fazach dojrzewania. Temperatura fermentacji podlega ścisłej... czytaj więcej
Wino białe produkowane z gron Trebbiano o barwie jasnożółtej z zielonymi niuansami. Bardzo delikatny bukiet, pachnący, aromatyczny i niezwykle przyjemny. Wyśmienite, eleganckie w smaku, bardzo świeże i... czytaj więcej
Nazwa YAMADA w Japonii, w transkrypcji literowej oznacza "górską polanę". Te same znaki graficzne są używane dla zapisania nazwiska ZACCAGNINI. YAMADA to rasowe 100% złociste Pecorino, połyskujące zielonymi... czytaj więcej
Oszałamiające Passito Clematis z winnicy Sam Clemente nagrodzone Złotą Koroną przez Vini Buoni d’Italia 2007, w kategorii Montepulciano. Dojrzewa 3 lata w 50-litrowych beczkach z dębu francuskiego, by... czytaj więcej
Jedno z najpiękniejszych różowych win włoskich. Ulubione różowe wino Papieża Jana Pawła II. Intensywny, pachnący bukiet, dobrze zbalansowany, o wyjątkowo przyjemnym aromacie. Świeże, delikatne i... czytaj więcej
Produkowane z gron Montepulciano, uprawianych pośród wzgórz Bolognano. Przez około 4 miesiące wino dojrzewa w slawońskich beczkach. Ostatecznie przelane do butelek udoskonala swój smak przez... czytaj więcej
Doskonałe wino z ulubionej winnicy Jana Pawła II produkowane wyłącznie z gron Montepulciano. Zbiorów owoców dokonuje się w różnych fazach dojrzewania. Dzięki temu powstaje doskonałe, uniwersalne... czytaj więcej
Intensywna purpurowa barwa tego pełnocielistego Montepulciano jest wynikiem 12 miesięcy dojrzewania w dębowej beczce. Dobrze wyważone, z nutą czerwonych jagód, nut korzennych, tytoniu, kakao i wanilii.... czytaj więcej
Intenswynie czerwone w barwie. Mocne i pełne osobowości. Bogate w owocowe i kwiatowe perfumy: dzikie owoce leśne, wanilia, lukrecja i cynamon. Pełonocieliste, obficie owocowe z nutami drewna w smaku, trwałe... czytaj więcej
Kolor rubinowo-czerwony. Trwały aromat z nutami dojrzałych czerwonych owoców dojrzałych, dżemu i lekkich nut wanilii. Zrównoważone i harmonijne na podniebieniu z przyjemną taniną.Sugestie... czytaj więcej
Kolor czerwony rubinowy. Przyjemny trwały aromat z nutami dojrzałych czerwonych owoców, dżemu i lekkimi nutami cynamonu i wanilii. Zrównoważone i harmonijne na podniebieniu z przyjemną... czytaj więcej
Błyszcząca bladoróżowa barwa. Intensywne i wyraziste w nosie; nuty kwiatowe uzupełniają nuty wiśni; słodka pikantność dopełnia bukiet. Harmonijne i otulające na podniebieniu, co podkreśla jego dobrą... czytaj więcej
Winifikacja: moszcz jest fermentowany w kontakcie ze skórkami przez 12 godzin, w celu wzmocnienia nut aromatycznych, po czym następuje miękkie tłoczenie i fermentacja w kontrolowanej... czytaj więcej
Barwa słomkowo-żółta z zielonkawymi refleksami. W nosie nuty brzoskwini i moreli z nutami egzotycznych owoców.Miękkie w ustach z przyjemną mineralnością i trwałością. Wina PIWI to szczególne... czytaj więcej
Barwa słomkowo-żółta. Eleganckie i delikatne w nosie z nutami dojrzałych żółtych owoców i wanilii. Przyjemne, świeże i pikantne z dobrym ciałem. Finisz z białych owoców... czytaj więcej
Intensywna rubinowa czerwień. Wino o średniej strukturze, lekko taniczne i złożone. Typowe dla Montepulciano nuty czerwonych i czarnych owoców, lekkich przypraw i zielonego pieprzu.sugestie kulinarne:... czytaj więcej
Produkowane wg tradycyjnej metody Charmat/Martinotti. Długotrwały, drobny perlaż. Intensywny, świeży bukiet z nutami kwiatów wisterii i jabłka. Harmonijny, bardzo przyjemny smak z nutą migdałową. Sug.... czytaj więcej