98% Extra Virgin Olive Oil plus 2% naturalny ekstrakt cytrynowy
Blask śródziemnomorskiego słońca zamknięty w pięknym owocu. Orzeźwiająca, przyjemna kwasowość i świeży smak połączone z delikatnym aromatem. Pierwsze tłoczenie na zimno.
Sugestie kulinarne: idealna na surowo, do tatara mięsnego i rybnego, grilowanej ryby, mięsa i warzyw oraz do dań słodkich.
Przydatne informacje:
Najlepiej przechowywać w temperaturze pomiędzy 14 - 18°C. W niższej temp. oliwa może ulec krystalizacji, ale wraca do postaci płynnej w temperaturze powyżej 18°.
Odpowiednie dla wegan i wegetarian.
Data przydatności do spożycia: 29.05.2021
1oliwa1
więcej98% Extra Virgin Olive Oil plus 2% aromat
Przyjemny, łagodny smak połączony z wędzonym aromatem. Pierwsze tłoczenie na zimno.
Sugestie kulinarne: doskonale zastępuje smak mięsa w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, do twarogu, jajecznicy, do zup, sosów, do ryb i do mięsa, np do tatara wołowego.
Przydatne informacje:
Najlepiej przechowywać w temperaturze pomiędzy 14 - 18°C. W niższej temp. oliwa może ulec krystalizacji, ale wraca do postaci płynnej w temperaturze powyżej 18°.
Odpowiednie dla wegan i wegetarian.
Data przydatności do spożycia: 20.01.2023
więcej
100% Italiano, pierwsze tłoczenie na zimno.
Oliwa extravergine superiore w wersji premium luxury.
SMAK:
Wyjątkowa elegancja i harmonia smaków. Intensywny, rozległy i przyjemnie otulający zapach. Na podniebieniu wyczuwalna miękka, aksamitna struktura.
SUGESTIE KULINARNE:
Idealnie dodaje smaku i charakteru wszelkim potrawom.
Przydatne informacje:
Najlepiej przechowywać w temperaturze pomiędzy 14 - 18°C. W niższej temp. oliwa może ulec krystalizacji, ale wraca do postaci płynnej w temperaturze powyżej 18°.
Data przydatności do spożycia: 02.08.2022
1oliwa1
Oliwa pochodząca z Puglii, regionu który słynie z najlepszej jakości oliwy, od bardzo utytułowanego producenta LE FERRRE. Pierwsze tłoczenie na zimno. 100% Italiano.
INTENSYWNOŚĆ / 2.5 /5
SMAK / Harmonijny, przyjemna równowaga gorzkich nut i pikantnego posmaku
NOS / Delikatny bukiet, lekko owocowy, nuty zapachów migdałowych i zielnych
BARWA / Żółta, intensywne, złote smugi
SKŁAD / Leccino, Frantoio, Ogliarola, Coratina
SUGESTIE KULINARNE / doskonała wielu zestawień smakowych, jako dressing i do smażenia i gotowania
Data przydatności do spożycia: 02.06.2022
więcej
Wyjątkowa i rzadka, bo produkowana w limitowanej ilości oliwa "first press" produkowana z pierwszych młodych oliwek. Łagodny smak z przyjemną goryczką w posmaku. Pierwsze tłoczenie na zimno. 100% Italiano.
Data przydatności do spożycia: 28.05.2021
więcejIntensywność: 2/5
Pierwotne pochodzenie odmiany: Puglia i Toskania, Włochy
Smak i aromat: delikatny elegancki aromat i bardzo zrwónoważony smak. Pierwsze tłoczenie na zimno. 100% Italiano.
Sugestie kulinarne: desery, bruschetta, jedzenie dla dzieci, pinzimonio.
Data przydatności do spożycia: 19.07.2022
więcejIntensywność: 3/5
Pierwotne pochodzenie odmiany: Puglia, Włochy
Smak i aromat: delikatny smak, lekko gorzki i pikantny, pyszne trawiaste akcenty, uwalnia lekko owocowe nuty. Pierwsze tłoczenie na zimno. 100% Italiano.
Sugestie kulinarne: idealny do świeżych warzyw strączkowych, kurczaka, owoców morza, makaronów, zup-kremów.
Data przydatności do spożycia: 09.05.2022
więcejIntensywność: 3,5/5
Pierwotne pochodzenie odmiany: Toskania, Włochy
Smak i aromat: uwalnia trwałe nuty warzywne, świeży smak, średnią intensywność z gorzkimi nutami i lekko pikantny posmak. Pierwsze tłoczenie na zimno.
Sugestie kulinarne: do suszonych roślin strączkowych, risotto, drobiu, warzyw.
Data przydatności do spożycia: 13.05.2021
Intensywność: 4/5
Pierwotne pochodzenie odmiany: Francja
Smak i aromat: harmonijny aromat z akcentami zielonych pomidorów. Intensywny przyjemnie pikantny smak połączony z nutami gorzkimi. Pierwsze tłoczenie na zimno. 100% Italiano.
Sugestie kulinarne: idealne do skorupiaków, przystawek i sosów.
Data przydatnosci do produkcji: 12.05.2021
więcejIntensywność: 4.5/5
Pierwotne pochodzenie odmiany: Prowansja
Smak i aromat: Aromat owocowy z silną warzywną nutą. Smak zbalansowany. Pierwsze tłoczenie na zimno. 100% Italiano.
Sugestie kulinarne: perfekcyjne do grillowanej ryby, "timbales", risotto, świeżego sera, krabów.
Data przydatności do spożycia: 27.05.2021
więcej