Barolo od słynnego producenta Pio Cesare, produkowane w bardzo małych ilościach od rocznika 2015. Pochodzi z 10 h winnic Mosconi w Monforte d’Alba nabytych przez czwarte pokolenie rodziny z okazji 60.... czytaj więcej
Przez 12 miesięcy dojrzewa w nowych i powtórnie używanych bęczkach z francuskiego dębu (Allier), kolejne 12 miesięcy w dużych beczkach z dębu slawońskiego, a następnie przynajmniej 6 miesięcy w butelkach.... czytaj więcej
Pierwszy rocznik Brunello di Montalcino Fanti powstał w roku 1980 i był selekcja gron zebranych z 10 hektarów upraw Sangiovese usytuowanych na stokach Castelnuovo dell'Abate. To właśnie wino nawiązuje do... czytaj więcej
Fermentacja w drewnie. Początkowo wino pozostaje przez 3-4 dni fermentując w stalowych zbiornikach, a po rozpoczęciu fermentacji alkoholowej trafia do drewnianych beczek, gdzie kontynuuje proces fermentacji. Po... czytaj więcej
Klasyczny kolor granatu, z nutą maliny i anyżu z trwałymi minerałami w tle. Aromaty skóry, wanilii, słodki zapach płatków róży, śliwki i skórki cytrusów. Na podniebieniu mocna i... czytaj więcej
W bukiecie niezwykły ładunek jeżyn, tytoniu i delikatnych nut wanilii, które perfekcyjnie łączą się z jego pełnym ciałem, jedwabistym i owocowym smakiem i wytwornym finiszem. W smaku również... czytaj więcej