Wyłącznie czarne winogrona winifikowane na biało dają życie temu wyrafinowanemu winu musującemu, które uwodzi delikatnym perlage, lekkim, świeżym owocowym bukietem i arystokratyczną elegancją.... czytaj więcej
Musujące wino o bladej, delikatnie różowej barwie z jasnymi refleksami i pięknym perlażu. Nadzwyczaj świeży i aromatyczny bukiet z dominacją czerwonych kwiatów i akcentu brzoskwini. Świeże, łagodnie... czytaj więcej
Rosolaccio czyli mak, który barwi wiosna winnice na czerwono. Atramentowa rubinowa czerwień z fioletowymi odcieniami. Nos słodki, głównie owocowy i kwiatowy, z typowymi nutami wiśni morello. Bogate i... czytaj więcej
Wino bezalkoholowe uzyskuje się poprzez destylację i de-alkoholizację wina powstałego w wyniku tradycyjnej winifikacji. Destylacja próżniowa, której poddawane są wina 00% Zaccagnini, pozwala uzyskać wino... czytaj więcej
Wino bezalkoholowe uzyskuje się poprzez destylację i de-alkoholizację wina powstałego w wyniku tradycyjnej winifikacji. Destylacja próżniowa, której poddawane są wina 00% Zaccagnini, pozwala uzyskać wino... czytaj więcej
Kolor rubinowo-czerwony. Trwały aromat z nutami dojrzałych czerwonych owoców dojrzałych, dżemu i lekkich nut wanilii. Zrównoważone i harmonijne na podniebieniu z przyjemną taniną.Sugestie... czytaj więcej
Kolor czerwony rubinowy. Przyjemny trwały aromat z nutami dojrzałych czerwonych owoców, dżemu i lekkimi nutami cynamonu i wanilii. Zrównoważone i harmonijne na podniebieniu z przyjemną... czytaj więcej
Błyszcząca bladoróżowa barwa. Intensywne i wyraziste w nosie; nuty kwiatowe uzupełniają nuty wiśni; słodka pikantność dopełnia bukiet. Harmonijne i otulające na podniebieniu, co podkreśla jego dobrą... czytaj więcej
Winifikacja: moszcz jest fermentowany w kontakcie ze skórkami przez 12 godzin, w celu wzmocnienia nut aromatycznych, po czym następuje miękkie tłoczenie i fermentacja w kontrolowanej... czytaj więcej
Barwa słomkowo-żółta z zielonkawymi refleksami. W nosie nuty brzoskwini i moreli z nutami egzotycznych owoców.Miękkie w ustach z przyjemną mineralnością i trwałością. Wina PIWI to szczególne... czytaj więcej
Barwa słomkowo-żółta. Eleganckie i delikatne w nosie z nutami dojrzałych żółtych owoców dojrzałych żółtych owoców, miotły i wanilii. Przyjemne, świeże i pikantne... czytaj więcej
Różowe cuvée o wielkiej finezji i odmiennym stylu, stworzone w celu uzupełnienia flagowej kolekcji Alma Grande Cuvée (Alma zn. "karmi duszę"). Perlage jest subtelny i wyrafinowany.... czytaj więcej
Jasnoróżowa barwa z delikatnym i trwałym perlage. Kwiatowe aromaty eksplodują świeżością. Bardzo przyjemne na podniebieniu, dzięki soczystości i trwałości smakowo-zapachowej nut kwiatowych i... czytaj więcej
Winifikacja metodą Martinotti-Charmat. Kolor słomkowo-żółty z zielonkawymi nutami. Kwiatowo-owocowy aromat. Wyjątkowo świeży smak z nutami cytrusowymi. Sugestie kulinarne: doskonałe jako aperitif;... czytaj więcej
Czerwone, słodkie wino produkowane z winogron pochodzących z 50-letnich krzewów. Zbiorów dokonuje się pod koniec września. Potem wino dojrzewa przez długi czas w dębowych beczkach, aby stać się... czytaj więcej
Barwa słomkowo-żółta. Bardzo szerokie spektrum aromatyczne, łączące świeże kwiaty i miód. Przyjemny i trwały smak uwodzi podniebienie miękkością i zachęcającą, dająca świeżość... czytaj więcej
Barwa intensywnie rubinowa z fioletowymi refleksami, z wiekiem przechodząca w granat. Intensywny nos, przywodzący na myśl owoce runa leśnego, wiśnię i przyprawy. Skoncentrowane i dobrze zbalansowane w... czytaj więcej
Barwa słomkowo-żółta. Typowy dla odmian bukiet z delikatnymi nutami owoców tropikalnych. Bogate i długie w smaku. Słodka, egzotyczna intensywność w połączeniu z przyjemną świeżością sprawiają,... czytaj więcej