Niedościgniony, wielki toskan powstający w 90% z gron Cabernet Sauvignon z 10% dodatkiem gron Merlot. Swą bogatą i dobrze zbalansowaną strukturę zawdzięcza między innymi obecności przez 20-24 miesiące w drewnianych... czytaj więcej
Klasyczne, podstawowe toskańskie Chianti powstające z gron Sangiovese z dodatkiem Trebbiano i Canaiolo uprawianych wśród wzgórz Valdarno. Barwa rubinowa, jasna. Bukiet świeży, delikatny z nutą dojrzałych... czytaj więcej
Satèn jest najbardziej delikatną i elegancką Franciacortą, produkowaną wyłącznie w najlepszych rocznikach. Po powolnym dojrzewaniu w dębowych beczkach, odpoczywa w piwnicach przez minimum 4 lata. Bogata piana,... czytaj więcej
Winnice Patri częściowo zlokalizowane w rejonie Cerasuolo di Vittoria, są jedynym DOCG na Sycylii. Chcąc podkreślić i w pełni wykorzystać te walory, posadziliśmy szczepy Frappato i Nero d'Avola na... czytaj więcej
Produkowane wg tradycyjnej metody Charmat/Martinotti. Długotrwały, drobny perlaż. Intensywny, świeży bukiet z nutami kwiatów wisterii i jabłka. Harmonijny, bardzo przyjemny smak z nutą migdałową. Sug.... czytaj więcej
Doskonałe klasyczne Chianti, wyprodukowane z winogron szczepu Sangiovese. Przyjemne ze względu na swoją delikatną i zwartą strukturę, piękny lekko fiołkowy bukiet, elegancję i harmonię smaku. Barwa czerwono –... czytaj więcej
Wino białe produkowane w 100% z gron Pinot Grigio. Piękna jasna barwa, niemal brylantowa. Bukiet kwiatowy z elementami świeżych oraz suszonych owoców. W smaku przyjemne wytrawne, delikatne, dobrze... czytaj więcej
W sercu posiadłości Castello di Albola, pięknie położonej na uroczym i słonecznym, zwróconym w kierunku południowo-wschodnim stromym zboczu znanym jako Solatio, znajduje się jednohektarowa działka... czytaj więcej
Klasyczne czerwone wino. Głęboka rubinowa czerwień z wyraźnymi fioletowymi przebłyskami. Intensywny, pełny i aromatyczny bukiet, z nutami malin i jagód. Pełne w smaku, o świetnym ciele, solidne, z nutami... czytaj więcej
Rocznik 2015 testowany: Maj 2021 "Ma nieśmiały nos, który ostatecznie pokazuje dojrzałe owoce o ciemnej skórce, spaloną słońcem ziemię i przyprawy do pieczenia. Proste, bardzo przyjemne i... czytaj więcej
2012: Niezwykły, nietypowy rocznik z rozległymi deszczami w kwietniu i maju, w którym nastąpił spadek produkcji, ale znaczny wzrost jakości. Mniejsze niż w poprzednich latach dzienne zbiory... czytaj więcej
Wyjątkowa okazja sięgnięcia po Brunello od jednego z jego najlepszych producentów! Barwa głęboka, czerwono-rubinowa. Aksamitne w kontakcie o niespotykanej łagodności i okrągłości. Bukiet jest intensywny,... czytaj więcej
W 1994 roku Walter Mastroberardino zakończył pewien etap życia, pozostawiając swoją poprzednią firmę Mastroberardino w rękach swojego brata i w wieku sześćdziesięciu lat, kiedy ludzie zazwyczaj przechodzą na... czytaj więcej
Likier limoncello (pochodzący pierwotnie z regionu Kampania), obecnie szeroko rozpowszechniony we Włoszech, wytwarzany jest ze skórek dojrzałych, najlepszych włoskich... czytaj więcej
Organiczne Chianti produkowane z gron uprawianych bez użycia środków chemicznych oraz nawozów sztucznych. Żywa i lśniąca rubinowa barwa. Delikatny i pachnący nutami świeżych owoców... czytaj więcej
Produkowane z najlepszych gron Garganega prezentuje bukiet o nutach gruszki, jabłka i białych kwiatów oraz delikatnej mineralności. Barwa słomkowożółta z zielonymi refleksami.... czytaj więcej
Wielokrotny medalista, a przestrzeni ostatnich kilku lat niekwestionowany lider w kategorii Chianti. Intensywna, ciemno czerwono - rubinowa barwa, doskonale przejrzysta, wpadająca w granat. Intensywny bukiet, z... czytaj więcej
Nero d’Avola, władca absolutny „Sycylijskiej Winnicy”, ulubiony „syn swojej ojczyzny” jest niekwestionowanym bohaterem obszaru Riesino, który czuwa nad historią i... czytaj więcej
Winnice Patri częściowo zlokalizowane w rejonie Cerasuolo di Vittoria, są jedynym DOCG na Sycylii. Chcąc podkreślić i w pełni wykorzystać te walory, posadziliśmy szczepy Frappato i Nero d'Avola na... czytaj więcej
Syn mitycznego terytorium bogatego w historię. Przesiąknięte popiołem winnice i wulkaniczne gleby ''wykute ogniem Olbrzyma" rodzą wspaniałe owoce o oryginalnym charakterze, które czynią ten obszar... czytaj więcej