Bio & Dynamica - w zgodzie z naturą

Opublikowano: środa, 24 październik 2012Bio & Dynamica - w zgodzie z naturą

Wina produkowane w biodynamicznie wymagają szczególnej uwagi. Produkcja przebiega w zgodzie z naturą, warunkami pogodowymi, klimatem, w harmonii z fazami księżyca. Wina te są wyjątkowe jak ziemia z której pochodzą, tak różne i niepowtarzalne jak ludzie, którzy je tworzą.

Prezentujemy Państwu Dadelio, Cascina San Lazzaro, Icardi - pierwsze biodynamiczne wino w naszej ofercie, które posiada śladową ilość siarczynów SO2, tzn ok. 40 mg/l przy dopuszczalnej maksymalnej ilości 120 mg/l (patrz ZAWIERA SIARCZYNY). Tę maksymalną ilość siarczynów w praktyce znajdujemy w każdym winie. Uzyskanie pełnowartościowego, w pełni naturalnego produktu z tak niską zawartością SO2 zajęło jego twórcy Cladio Icardi aż siedem lat. W międzyczasie, w roku 2005 Icardi został uznany przez Vini Buoni d'Italia za najlepszego producenta wina we Włoszech. Począwszy od uprawy, poprzez dojrzewanie, butelkowanie, lakowanie i w końcu etykietowanie (etykieta i kontr-etykieta zaprojektowane zostały przez siostrę Claudio - Marię Grazię Icardi, ręcznie wycięte i przyklejone), Dadelio jest winem bardzo osobistym i otoczonym wielką troską. Mamy nadzieję, że kontakt z tym winem dostarczy Państwu wiele przyjemności.