Wyjątkowy rezultat projektu "Harmoniculture", w którym 15 - 20 letnie krzewy winogron wzrastają i dojrzewają wśród dźwięków muzyki, otoczone troską i miłością hodowcy. Ta... czytaj więcej
Susumaniello to rzadki antyczny szczep winogron, uprawiany na Półwyspie Salento, który jeszcze do niedawna używany był jedynie jako dodatek przy produkcji win czerwonych. Jego nazwa oznacza w miejscowej... czytaj więcej
"Czy możemy "zabutelkować" twoją osobowość? "To dziwne pytanie Elvi (Elvezia, żona Marka Shannon'a - dop. Noma) zadała mi w naszą 15-tą rocznicę ślubu. Dopiero po chwili zrozumiałem co miała na myśli. Nie ma... czytaj więcej
Z gron uprawianych na kruchej, ciemnej, czerwono-brązowej ziemi w winnicy Salento penisula, powstaje wino bogate w aromaty świeżo wyciśniętych jagód, ciemnych wiśni, przypraw i kwiatów (typowe dla win... czytaj więcej
Czyste Primitivo, nietknięte beczką, produkowane z winogron pochodzących ze starych siedemdziesięcioletnich winnic, innowacyjną metodą, polegającą na oddzielnym fermentowaniu skórek w wysokiej temperaturze i... czytaj więcej
Niezwykle przyjemne różowe wino oferujące bogactwo smaków. Aromaty egzotycznych tropikalnych owoców z odrobiną imbiru. Bogate, soczyste smaki cytrusowe uzupełniają się i łączą się z kremowymi... czytaj więcej
Wino powstałe z bardzo ciekawego, połączenia dwóch pulijskich gron. Piękny aromat kwiatów brzoskwini (Fiano), z dodatkiem doskonale poprawiającego strukturę Greco. W finale kiwi i grejpfrut.... czytaj więcej
Wynik szlachetnej, ale też nowoczesnej winifikacji grona Primitivo. A.Mano dzięki niebywałej pasji jego twórców jest winem eleganckim, mieniącym się tęczą aromatów i przyjemnych wrażeń... czytaj więcej
The Beginning.
Mark is a winemaker from California, Elvezia is a marketing guru from Friuli. They met in Sicily in 1997.
Mark proposed a visit to Puglia to see the very old Primitivo Vines. Mark had heard that Primitivo looked a lot like the Zinfandel that California is famous for. It is now known that they are genetically identical.
The vast extension of Primitivo would be an enchantment for anyone; for a California winemaker it was a calling. It was supposed to be a short vacation; they never left.
The Rest of the Story.
Nothing has changed from the beginning; they produce excellent wines from exclusively native grapes. Their interpretation is a modern style with profound respect for the region. The philosophy is to offer extraordinary quality at reasonable prices.
Why “A Mano”?
Mark and Elvezia are artisans. They control every detail from the vineyard to the bottle with such care that their wines are truly produced by hand.
Adres strony internetowej: http://www.amanowine.com/